Skip to main content

Az okostelefon életünk részévé vált, a telefonálás már a legkevesebb, amit intézünk vele, hiszen mindennapjaink mind több tevékenységét ezen keresztül végezzük, böngészünk, vásárolunk, fizetünk, bankolunk, zenét hallgatunk, filmeket nézünk. Nagyon megkeserítheti az életünket, ha valamilyen telefonkijelző hibát észlelünk.

A telefonvásárlás ma már tudatos tevékenység, igyekszünk úgy választani, hogy a készülék a lehető legjobban megfeleljen az elvárásoknak, a lehető legtöbbet tudja, és legtöbbünknek a minőség is fontos. Azonban fogyasztási cikk lévén a mobilok élettartama viszonylag rövid, kopása egyre rövidebb időn belül bekövetkezik. Ráadásul az intenzív használat miatt megnő a sérülések veszélye is. A gyönyörűen, exkluzívan kivitelezett okostelefonok egyre sérülékenyebbek, egyik legsebezhetőbb pontjuk méretéből és érzékenységéből adódóan a kijelzőjük.

A kijelző hibák leggyakoribb hibái

A telefonkijelző hibák leggyakrabban fizikai sérülésből erednek. A érintőképernyő sérülékennyé teszi az okostelefonokat. Dacára annak, hogy gyárilag ma már Gorilla Glass védi a jobb készülékek kijelzőjét és hátlapját, csak kisebb felületi hatások ellen véd, így lehetőség szerint már az első használat előtt gondoskodj a kiegészítő védelméről!

Egy véletlen mozdulat a telefon zuhanását, leesését okozhatja, de a nem megfelelő használat is sérülésekkel járhat. A kijelző különböző mértékben berepedhet, de akár be is ázhat, illetve az akkumulátor felpúposodása is okozhatja a sérülését. Fontos, hogy a legkisebb hiba esetén is komolyan vedd a sérülést, mert például a repedéseken bejutó szennyeződések, nedvesség a készülék működésképtelenségét is okozhatják. A kijelző hibáit elöregedés és egyéb, nem gyakori jelenségek, gyári hibák is okozhatják.

Milyen esetekben lehet szükség a kijelző cseréjére?

A kijelzőcsere mindennapos dolog egy szerviz életében, hiszen a leggyakoribb balesetek a sérülékeny kijelzőt érik, gyakran teszik szükségessé a kijelzőpanel cseréjét a kiegészítővédelmek ellenére.

Legszembetűnőbb, amikor egy készülék leesik, túlságosan és tartósan meghajlik, és ezáltal bereped a kijelzője, használhatatlanná téve azt. A kisebb repedések nem biztos, hogy korlátozzák a telefon funkcióit, talán csak kissé kényelmetlenné teszik, hiszen érintés közben megsebezhetik az ujjat, telefonálás közben a fület. A nagyobb felületű repedések azonban bizonyosan korlátozzák, ellehetetlenítik a használatot. Nem beszélve a repedéseken bejutó szennyeződésekről, amelyek más alkatrészek meghibásodását is előidézhetik. Ez a kijelző cseréjét teszi szükségessé.

Gyakran megesik az is, hogy a farzsebben felejtett mobil egy óvatlan pillanatban a WC-ben landol, de vízparton a kézből kicsúszó készülék is a vízbe kerülhet. Ilyen esetben fontos, hogy a telefont a kimentést követően azonnal kapcsold ki, időt hagyva neki, szárítsd ki! Amennyiben nem kelthető életre, a kijelző cseréje válhat elengedhetetlenné.

Szervizbe!

A házi javítás több szempontból is kockázatos, így nem javasoljuk, hogy különböző videók segítségével próbálkozz vele. Hozd be szervizeink egyikébe, pesti vagy budai üzletünkbe, ahol kollégáink nagy tapasztalattal és szakértelemmel általában 1 munkanapon belül, de akár 1 óra alatt is kijavítják a hibát. 

Készüléked ingyenes átvizsgálását követően, a probléma pontos ismeretében költségbecslést adunk, és csak a beleegyezésed után látunk neki a javításnak. Versenyképes, baráti árakkal dolgozunk, ezt kiterjedt partnerhálózatunk, készletünk teszi lehetővé. Márkafüggetlen szervizként minden típusú készülék minőségi javítását vállaljuk. Kérdéseiddel fordulj bátran szakértő kollégáinkhoz, együtt biztosan megtaláljuk a megoldást!