Skip to main content

A mobiltelefon kijelző csere rutinfeladatnak számít a mobiltelefonokkal foglalkozó szervizek életében, miután a kijelző sérülése a leggyakoribb baleset, amely az okostelefonokkal történhet. A gyakran többszörös védelem ellenére is bekövetkező sérülés általában egy óvatlan mozdulat eredménye, de sokszor okozza beázás vagy az akkumulátor felpúposodása is. A helytelen szokások sem kímélik a mobilok kijelzőjét, elég, ha arra gondolsz, amikor a farzsebedbe teszed a készüléket majd leülsz vele, esetleg kicsúszik onnan.

A kijelző védelmét a legtöbb készülék esetében gyárilag is biztosítják, a legismertebb megoldás a külső mechanikai behatásoknak ellenálló Gorilla Glass. De te magad is gondoskodhatsz a kijelző védelméről.

A leggyakoribb sérülések

Az okostelefonok mindennapjaik részei, ma már ezeken intézzük az ügyeinket, legyen az munka, bankolás, de sokan használják szórakozásra is, zenehallgatásra, játékra, streamelésre. 

A mobilhasználók nagyobbik része tisztában van a készülék sérülékenységével, így annak védelmére törekszik akár többszörösen is például fóliák, különféle tokok segítségével. Ám a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is megtörténik olykor a baj, és egy rossz mozdulattal a földön landol az értékes telefon. Ilyenkor a legtöbb esetben a készülék legkényesebb pontja, a kijelző sérül: sajnos megrepedhet, betörhet. 

Amennyiben víz közelében, medence- vagy vízparton esik le a telefon, akkor be is ázhat, ami szintén okozhatja a kijelző sérülését, a háttérvilágítás meghibásodását. Amennyiben sikerül időben kikapnod a vízből, kikapcsolni és kiszárítani, még megúszhatja, de sokszor csak a kijelző cseréje segíthet.

Az akkumulátor felpúposodása is okozhatja a kijelző megrepedését, vagy az, amikor a nadrágzsebben felejtve ülünk le vele. A sérülések lehetnek egészen kicsik, nem zavaróak, azonban sokszor a kijelző azon pontjain repedezik meg az üveg, ahol a leginkább érinted, így az ujjad is sérülhet a használat során.

Mikor indokolt a mobiltelefon kijelző csere?

A kisebb, felszíni repedések sok esetben csak kényelmetlenséget okoznak a használat során, de nincsenek kihatással a mobiltelefon élettartamára, azonban ilyen esetekben is indokolt lehet a csere. 

A nagyobb repedéseken keresztül szennyeződés, nedvesség kerülhet a készülékbe, ami komolyabb meghibásodásokat is okozhat az alkatrészek esetében, így mindenképp javasolt a kijelző javítása.

Úgynevezett halott pixelek megjelenése esetén is szükséges lehet a szerelés, hiszen ezek olyan mértékben csökkentik a felhasználói élményt, hogy a telefon használhatatlanná válik.

Valóban elvégezhető a csere házilag is?

A csere a neten keringő DIY megoldást kínáló videók ellenére komoly dolog, amit nem javaslunk otthon elvégezni. Hozd be inkább valamelyik üzletünkbe a telefonodat, és akár 1 órán belül szakszerűen megjavítjuk, és a cserélt alkatrészre még garanciát is adunk. Hozhatod te is az alkatrészt, a cserét abban az esetben is vállaljuk, de garanciát nem tudunk arra biztosítani, csak az általunk biztosított alkatrészekre. 

Kiterjedt partnerhálózatunknak, nagy mennyiségű készletünknek köszönhetően a legnépszerűbb gyártók leggyakoribb típusai esetében, amennyiben rendelkezünk az adott kijelzővel, azonnali, helyszíni javítást vállalunk, akár még iPhone-ok esetében is. Ellenkező esetben is maximum 2 munkanapon belül vállaljuk a szervizelést.

Persze ha a készüléked még garanciális, és a jótállás kiterjed a sérülésre, akkor inkább hivatalos szervizbe vidd, ők a garancia keretében ingyen elvégzik a javítást. Egyéb esetben hozd hozzánk, baráti árakkal várunk!