Skip to main content

A telefon kameralencséjének javítása nehéz feladat, és hallomás vagy videók alapján otthon, saját kezűleg elvégezve nem ajánlott megpróbálkozni vele, hiszen egyrészt a szaktudás, másrészt a megfelelő alkatrész hiányában még nagyobb kockázatnak teszed ki az okostelefonodat. 

De nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, ha fényképeznél a mobiloddal, de a kamara megnyitása után elmosódott képet mutat, nem fókuszál vagy egyéb figyelmeztetést ad! Lehet, hogy csupán a lencséket kell megtisztítani. Persze amennyiben megkarcolódott vagy megrepedt, nem marad más, mint a szervizes segítség, és a kamera lencséjének cseréje.

A legjobb védekezés a megelőzés

A legjobb okostelefonok ma már olyan minőségi kamerákkal készülnek, ami feleslegessé teszi a fényképezőgépek használatát. Ez azonban problémákat is felvet a használatot illetően. Bár a gyártók igyekeznek minél tetszetősebb és minél ellenállóbb okostelefonokat piacra dobni, a Murphy-féle eseteket soha nem lehet kizárni, így jobb, ha előre gondoskodsz a mobilod lehető legjobb védelméről. Rengeteg tokot, élvédőt, üvegfóliát szerezhetsz ma már be, amikkel minimalizálhatod a sérülések kockázatát. 

És ugyancsak körültekintően járj el, amikor a mobilodat zsebre rakod vagy táskába helyezed, figyelj arra, hogy ne kerülhessen éles tárgyak, homok, kavics közelébe!

Persze így is lehetnek olyan esetek, amikor a védelem mit sem ér, és bekövetkezik a bajt. Ne ess pánikba, a szervizekben sok mindent megoldanak, így az elő- és hátlapi kamera cseréje is megoldott. A kamerán található üveg a lencséket védi, így amennyiben sérült, mielőbb javíttasd meg, hogy ne okozzon még nagyobb problémát!

Mi okozhatja még a kamera működésképtelenségét?

A kamera működésképtelenségét más problémák is okozhatják, ezek kevésbé látványosak, épp ezért bosszantóak. 

  • Elképzelhető, hogy az alkalmazás a bűnös, vagy a telefon operációs rendszere nem a legfrissebb verzió. 
  • De a tárhely telítettsége is okozhatja azt, hogy se az előlapi, se a hátlapi kamera nem működik.
  • Természetesen a megrepedt képernyő is okozhat galibákat a telefon egyéb alkartrészeiben, így a kijelző mielőbbi javítása javasolt. 
  • A vízbe esett vagy hosszabb ideig extrém magas hőmérsékletnek kitett készülék is járhat a kamera hibás működésével.

Márkafüggetlen szervizünkben mindenre tudunk megoldást, bármilyen típusú telefonnal is rendelkezel, kollégáink nagy tapasztalattal, a szervizünk pedig hatalmas alkatrészkészlettel rendelkezik, így gyorsan a segítségedre lehetünk.

A telefon kameralencséjének javítása – jobb, ha szakemberre bízod!

A mobilod törött kameralencséjének megjavítása nem az a feladat, amit otthon meg tudsz csinálni, ezért amint észreveszed, hogy megkarcolódott vagy megrepedt az üveg rajta, mielőbb vidd el egy szervizbe, ahol szakértő kezek könnyen és gyorsan orvosolják a problémát!

Minimális karcok esetében magad is megszabadulhatsz a sérülésektől, amennyiben puha textillel és alkohollal áttörlöd az üveget, de ennek viszonylag kicsi az esélye. Ha a sérülés minimális, és nem feltétlenül zavarja a kamera lencséjét, akkor a kamera minőségében alig, vagy egyáltalán nem tapasztalhatsz változást.

Amennyiben a fényképezőgép üvege megrepedt, a készülékbe idegen részecskék, például por, nedvesség juthat be, ami nagymértékben rontja a képminőséget, vagy ellehetetlenítheti a fényképek készítését.

Kerüld el a komolyabb sérüléseket, és élvezd mobilod használatát olyan állapotban, akár újkorában, ne halogasd a javítást, hozd be készüléked szervizünkbe minél hamarabb, akár 1 órán belül is vállaljuk a javítást!