Skip to main content
Blog

Telefonhátlap csere: lehetséges ez?

By 2022.09.15.április 22nd, 2024No Comments

A telefonhátlap csere napjainkban egyre több sérülés következtében felmerül, mivel sok telefon hátlapja üvegből készül, amely ugyan a karcoknak jobban ellenáll, mint a műanyag vagy a fém hátlapok, azonban az ütődést nehezebben viseli.

A legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy telefonunk leesik vagy más okból fizikai sérülést szenved, amelynek következtében az egyébként rendkívül ellenálló, nem mellesleg elegáns üveg hátlap megrepedhet. A hátlap nem feltétlen esztétikai okból szorulhat cserére, sokkal inkább a telefon védelmének érdekében kell sort keríteni rá, valamint a törött, repedt üveg sérüléseket eredményezhet.

Miért készül üvegből a telefonok hátlapja?

Mindennapi társainkkal, az okostelefonokkal kapcsolatban számtalan kérdés merül fel az emberben, és nem árthat, ha van fogalmunk bizonyos dolgokról. Nincs olyan felhasználó, akit ne érintene valamilyen akkumulátorral kapcsolatos probléma, leggyakrabban az akkumulátor cseréje. Amennyiben érdekel a téma, olvasd el az erre vonatkozó bejegyzésünket!

De vissza az eredeti témára, az üveg hátlapokra! Napjainkban egyre több gyártó készít üveg hátlappal telefonokat. Ennek nemcsak esztétikai oka van, inkább a jelerősség problematikája miatt használják. Korábban, illetve az olcsóbb modellek esetében még ma is viszonylag sok készülék műanyag vagy fém, alumínium hátlappal kerül forgalomba. Ezek ugyanis jobban ellenállnak a fizikai behatásoknak, azonban a jelerősség szempontjából kedvezőtlenebbek, és a telefon egyéb alkatrészeit is kevésbé védik, nem annyira esztétikusak – kivételt képeznek az ellenálló minőségi műanyag hátlapok. 

Az üveg hátlapok azonban:

  • jobb jelerősséget garantálnak, 
  • továbbá lehetővé teszik a vezeték nélküli töltést – amennyiben azt a beépítés biztosítja,
  • karcolásmentes felületet adnak,
  • exkluzív megjelenést biztosítanak. 

Persze sérülékenység szempontjából kedvezőtlenebbek a műanyag hátlapoknál, így legtöbbször valamilyen tokba bújtatjuk az üveg hátlappal rendelkező készülékeket. Hátrányuk még a nagyobb súly is.

Megoldható-e a telefonhátlap-csere?

Amennyiben üveg hátlappal rendelkező telefont vásárolsz, első pillanattól gondoskodnod kell az extra védelemről. Beszerezhetsz megfelelően kemény és ellenálló üveg kijelzővédőt, valamint a hátlap és a készülékház biztonságát szolgáló tokot. Széles szín- és típusválaszték áll a rendelkezésedre, így biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelő darabot. Sokan nem is gondolnak rá, de egy meghajlott készülékház is okozhatja a hátlap sérülését.

A többletvédelem ellenére is bekövetkezhet a baj, és egy esés következtében akár az üveg hátlap is megrepedhet, eltörhet. Ez amiatt okozhat problémát, mert ezen keresztül szennyeződések, nedvesség kerülhet a belső alkatrészekbe, ami további súlyosabb károkat okozhat. 

Ilyen esetben minél előbb juttasd el okostelefonodat egy hozzáértő szervizbe! Garancia megléte esetén hivatalos márkaszervizt válassz, ha viszont már nem garanciális a készülék, akkor márkafüggetlen szervizre is bízhatod az. Készüléktől és hátlaptól függ, hogy egyszerű vagy komolyabb, költségesebb műveletről van-e szó.

Cserélni vagy sem?

Egyes készülékeknél, főként ha a hátlap sérülése belső alkatrész meghibásodását is okozta, a javítás, a csere tetemes összegbe kerülhet, akár egy új készülék árába is, így rentábilisan nem javítható.

Hogy biztos lehess a megoldásban, hozd be hozzánk készülékedet, ingyenesen bevizsgáljuk, költségbecslést adunk a javításra, így annak fényében döntheted el, hogy vállalod-e a javítás költségeit.