Skip to main content

A törött kijelző cseréje mindennapos feladat a szervizek életében, hiszen a használat során ez az a telefonalkatrész, amely a legtöbbször és a legkönnyebben sérül. 

Bár a gyártók – főként a zászlóshajó modellek esetében – mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kijelzőt minél nagyobb védelemmel lássák el, vannak olyan mechanikai kockázatok, amelyeknek még a GorillaGlass-al ellátott képernyők sem tudnak ellenállni. Amennyiben biztosra mennél, már abban a pillanatban szereld fel a telefonodat kiegészítő védelemmel, amikor megvásárolod!

Létezik teljes körű védelem?

A legújabb telefonok nagy felületű kijelzővel rendelkeznek, így már eleve többszörös a sérülés veszélye. A dizájn szempontoknak megfelelően a készülékek vékonysága, valamint a tapadást nem biztosító üveg hátlapok mind növelik annak az esélyét, hogy egy óvatlan pillanatban kiejtsd a telefont a kezedből. 

Ebben az esetben is a megelőzés lehet a legjobb és legkifizetődőbb megoldás, hiszen a kijelző cseréje minden készülék esetén sokba kerül. Válassz nagy keménységű, ellenálló, üvegből készült kijelzővédő fóliát! Ha nincs benne gyakorlatod, inkább ne te rakd fel, mert szakszerűtlen ráhelyezés esetén, ha elcsúszik vagy levegőbuborék kerül alá, a védelem korlátozott és előbb vagy utóbb leválik. 

A készülékházat, a sarkokat egy jól illeszkedő tokkal védheted. A választék nagy, így ízlésednek megfelelően választhatsz az átlátszó vagy színes szilikontokok, a nagyobb védelmet nyújtó, masszívabb és keményebb, vagy a kijelzőt is védő nyitható fedelű tokok közül. 

Ha megtörtént a baj

Bizonyára ejtetted már le véletlenül a telefonodat. Visszagondolva szinte látod, ahogy a kezed biztonságos ölelését elhagyva, akár egy lassított felvételen, de mégis hipergyorsasággal közeledik a föld felé, és persze nem a talpára esik, ahogy a macskák, hanem kijelzővel lefelé landol. 

Amennyiben szerencséd volt, a tok és a kijelzővédő fólia megtette kötelességét, és a készülék nem szenvedett nagy sérülést. Kevésbé szerencsés esetben a kijelző is összetörhetett. A legjobb, ha ilyen esetben szakemberhez fordulsz segítségért. Hozd be pesti vagy budai szervizünkbe, ahol szakértő és nagy tapasztalattal rendelkező kollégáink egy ingyenes bevizsgálást követően megmondják, hogy milyen javításokat kell elvégezni, és mennyibe fog kerülni.

Érdemes nekiugrani otthon a javításnak?

Először is győződj meg róla, hogy nemcsak az üvegfólia sérült-e! Ha igen, sima ügy, vegyél egy újat, és már kész is vagy. Ha azonban nagyobb a baj, és megjelentek a repedések a kijelzőn, vagy még nagyobb a baj, és a telefonod nem ad életjelet, csak akkor próbálkozz otthoni javítással, ha szervizes vagy! 

Viccet félretéve, komoly problémákat okozhat a törött kijelző, hiszen nemcsak az ujjadat, hanem az arcodat is megsértheti, ha nem javíttatod meg minél előbb. A repedéseken keresztül könnyen bejuthat a por és egyéb szennyeződés, no meg a nedvesség, ami működésképtelenné teheti a készüléket. Annak javíttatása pedig még többe kerül. A kijelző cseréje tapasztalatot, speciális szerszámokat igényel, így kár kísérletezgetni vele otthon, valószínűleg csak nagyobb bajt okozol.

A törött kijelző cseréje

A szervizünkben minden adott, hogy gyorsan és kiváló minőségben elvégezhessük a kijelző cserét. Minden esetben minőségi, utángyártott alkatrészeket építünk be, a cserealkatrészekre 180 nap garanciát adunk. 

A javítást akár meg is várhatod, mivel a bevizsgálást követően – ha rendelkezésre áll a szükséges tartozék – fél-egy óra alatt készen vagyunk. Válaszd a GSM Pontot!