Skip to main content
Blog

Beázott iPhone javítása szakszerűen, szervizben

By 2023.04.14.november 15th, 2023No Comments

A beázott iPhone javítása a szervizek mindennapos feladatai közé tartozik, kívülállóként nem is gondolnád, milyen gyakran esik meg ezekkel a készülékekkel is az ilyesmi. Egyik telefon sem szereti a vizet, kivételt képeznek ezalól a rendkívüli igénybevételre tervezett IP67 és IP68 védelemmel ellátott “könnyűbúvár” készülékek, de még ezeket sem tengervízre tervezték, így vízálló tok nélkül károsodhatnak. 

A klasszikus telefonoktól pedig még ennyit sem várhatsz el, óvnod kell mindennemű nedvességtől. Ebben viszont nem mindenki jeleskedik, ráadásul időnként még gondos használat mellett is elég egy rossz mozdulat vagy váratlan körülmény, és megtörténik a baj.

Van remény?

Vannak, akik az intések ellenére a farzsebükben hordják a telefonjukat, így a legkisebb helyiségben komoly kockázatnak teszik ki, hiszen ha megfeledkeznek róla, a nadrág letolásával egyidejűleg máris a vízben landolhat a készülék. De a medence- és vízpartok is jelentős veszélyeket hordoznak, és akár egy nyári zápor vagy felhőszakadás, de egy hógolyózás is okozhat kellemetlenségeket.

Amennyiben az iPhone-od vízzel érintkezik, még nem feltétlen menthetetlen, függ a beázás módjától, időtartamától, az első reakciódtól. Bár sokan nem gondolnak rá, egy tartósan a fürdőben tárolt, vagy a kádban fürdés közben olvasott telefon is mutathatja a beázás jeleit a magas páratartalomnak köszönhetően, és futás közben az izzadság is kikezdheti, ha karpántban vagy épp a tenyeredben viszed magaddal. 

A klasszikus vízbe ejtés esetén hamar kijózanodsz, és kikapod a telefont a vízből, de a folyamatos párának, nedvességnek kitett telefonnal biztos nem jut eszedbe törődni, pedig az időtényező nagyon lényeges faktor a beázás szempontjából.

Szervizbe vele!

Hasznos dolog, ha folyamatosan szinkronizálod az adatokat, de ha véletlenül kihagytad ezt a lépést, adatmentéssel akkor is segíthetünk. Minél hamarabb szervizbe tudod juttatni az iPhone-odat, annál jobb, annál nagyobb okod lehet a reményre. 

Persze ehhez az kell, hogy a megfelelő helyre vidd, ahol megbízhatóan, szakszerűen nyúlnak a készülékhez. Nem érdemes otthon próbálkozni a javítással, mert a beszivárgó nedvesség a belső alkatrészekben is kárt tehet. Pesti és budai szervizeinkben szakképzett, nagy tapasztalattal rendelkező kollégák segítenek a bajbajutottakon, iPhone-odat is nyugodtan ránk bízhatod. 

Beázott iPhone javítása – lehetséges?

Hétvégén nagyobb bajban vagy, hiszen akkor mi sem vagyunk nyitva, de hétköznapokon telítettség függvényében azonnal segítünk. Könnyen megközelíthető helyen találod szervizünket, és ingyenes bevizsgálással várunk.

Szerencsére a státuszszimbólumnak számító iPhone-ok egyrészt a 7-es szériától felfelé cseppállóak, másrészt a folyadékindikátor színekkel jelzi, ha a készülék beázott. Hogy hol találod ezt a hasznos kis kütyüt? iPhone 4-ig a jack csatlakozónál, attól felfelé a SIM-tálcánál. Ha rózsaszín vagy piros, a beázás biztos.

Hagyd a házi praktikákat, se a rizsszemek, se a sózás nem fog segíteni, csak még inkább ront a helyzeten, de a hajszárítózás sem ajánlott. Helyette kapcsold ki azonnal a készüléket, és keresd fel szervizünket minél hamarabb! Ultrahangos tisztítást végzünk majd a készüléken, és remélhetőleg sikerül megmenteni. 

Az időtényező sokat számít a művelet sikeressége szempontjából. Egyes esetekben azonban annyira előrehaladott a korrózió, hogy a készülék nem javítható, ami ugye sokba kerül, ezért inkább előzd meg a bajt, figyelj oda a használatra!