Skip to main content
Blog

Törött telefonkijelző – mit tehetsz vele?

By 2023.03.16.november 15th, 2023No Comments

Általában életében egyszer mindenkinek gondot okoz a törött telefonkijelző, még ha tudjuk is, hogy számítanunk kell rá, hiszen az okostelefonok egyre nagyobb képernyővel kerülnek forgalomba a felhasználói élmény növelése érdekében.

Sokat számít, ha már az első használat előtt megfelelő védelemmel látod el a készüléket, beszerzel rá egy megfelelő védelmet nyújtó tokot, és ellátod a kijelzőt védőfóliával. Ez ugyanis nagy valószínűséggel védelmet jelent majd, ha leesik a telefonod, ugyanis bár a fólia pókhálósan összetörhet, alatta a képernyő remélhetőleg nem sérül majd. 

Ha pedig a védelem ellenére (vagy annak hiányában) károsodik, irány a szerviz! A házilagos javítás nem javasolt, mert bár rengeteg lépésről lépésre útmutató érhető el az interneten, tapasztalat és célszerszámok hiányában nagyobb bajt csinálhatsz.

Miért baj, ha megreped a képernyő?

Az ember sosem számít arra, hogy az egyik pillanatban a még kezében lévő telefon a következőben már zuhanórepülésben a föld felé tart. Ha szerencséd van, megússza, azonban az esetek nagyobbik részében sajnos sérülés keletkezik rajta. Jó esetben a kijelzővédő üvegfólia reped meg, ha előrelátó gazdája voltál, és elláttad vele még időben. Azonban ha nem voltál ennyire előrelátó, nagy valószínűséggel a képernyő bánja, és csak a kijelző cseréje segíthet.

A kis repedések, illetve azok esetén is, amelyek olyan területén érték a kijelzőt, hogy nem zavarnak a használatban, hasznos, ha megmutatod egy szerviznek a telefonodat ugyanis, a repedéseken keresztül nedvesség és szennyeződések juthatnak be a készülékbe, még nagyobb problémát okozva. Az sem szerencsés, ha az üvegszilánkok felsértik az ujjadat, arcodat.

Azt a képernyőt, amely összetört, mielőbb szakértő kezekbe kell juttatnod, ha működőképes, akkor is, de előtte jó, ha megcsinálod az adatmentést a névjegyzékről, a legfontosabb telefonszámokról, dokumentumokról, fényképekről, videókról!

Törött telefonkijelző – mit lehet tenni?

Csalódott lehetsz, ha a csúcskészüléked ment így tönkre, hiszen azt hihetted, hogy egyrészt egy ilyen készülékkel ez nem eshet meg, másrészt mert a javítás költsége egy vagyon lehet. A karcsú élek és a szinte keret nélküli képernyők azonban kénytelenek némi engedményt tenni a tartósság terén.

Többféle lehetőség is van, ha bekövetkezett a baj, beadhatod egy márkaszervizbe, vagy márkafüggetlen javítóműhelyt kereshetsz, de megpróbálkozhatsz a javítással magad is. Ez azonban csak akkor ajánlatos, ha rendelkezel némi tapasztalattal ilyen téren, és a célszerszámaid is megvannak hozzá vagy van megfelelő affinitásod.

Miért válassz minket?

Biztos lehetsz benne, hogy a hivatalos márkaszervizekben gyári alkatrészekkel végzik a javítást a megfelelő szakértelemmel. 

A márkafüggetlen szervizekben nem lehetsz ennyire biztos, egyrészt sem a cserealkatrészek minőségét illetően, sem a szakértelem tekintetében. Érdemes utánanézni a ügyfélvéleményeknek, mielőtt beadod valahova javításra a mobilodat. A GSM Pont szervizeiben megbízhatsz, nálunk szakszerűen és gyorsan orvosoljuk a bajt, jó minőségű cserelakalkatrészeket használunk. 

Szervizünk több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a mobilok javításában, kollégáinkat folyamatosan képezzük, hogy minden típushoz és minden hibához hozzá tudjanak szólni. Nagy készletünknek és kiterjedt partnerhálózatunknak köszönhetően rendkívüli gyorsasággal, akár 1 óra alatt is megjavítjuk a telefonodat, és minden munkánkra 180 nap garanciát adunk. 

Leesett és megrepedt vagy eltört a kijelző? Segítünk! Hozd be hozzánk a mobilodat még ma, Pesten és Budán is várunk!